SI
Pogosto postavljena vprašanja
 

Kako deluje Ecoegg™ pralna jajčka?
Ecoegg™ jajčka vsebuje številne majhne kroglice v katerih leži vsa skrivnost pralne moči jajčka.
The Ecoegg™ vsebuje dve vrsti pralnih kroglic: 
Turmalinske keramične kroglice šibijo adhezivne sile med umazanijo in tkanino.
Mineralne kroglice naravno ionizirajo kisikove molekule v vodi, katere nato prodrejo globoko v tkanino ter odstranijo umazanijo in nesnago, ne da bi poškodovale tkanino ali povzročile zbledelost barv.
Preizkusi so pokazali, da skupna uporaba teh dveh vrst kroglic vodi do optimalnih rezultatov pranja.
Ionizirane kisikove molekule med pranjem povišajo pH vode, kar na vaše perilo deluje kot naravni mehčalec, tako da dodatna uporaba mehčalcev ni potrebna

Ali pralna jajčka Ecoegg vsebuje škodljive kemikalije?  
Ne, Ecoegg ne vsebuje nobenih škodljivih kemikalij, petrokemikalij, optimizatorjev, belil ali amonijaka, torej snovi, ki jih vsebujejo običajni detergenti.

Ali je pri pranju s pralno jajčko potrebno uporabljati mehčalec?
Če želite, lahko uporabite pri pranju uporabite tudi mehčalec, kar pa ne bo vplivalo na delovanje Ecoegg-a. Priporočamo pa vam uporabo ekološkega mehčalca. Nekateri kot alternativo priporočajo par kapljic eteričnega olja. Sicer pa Ecoegg naravno mehča tkanino, saj spremeni pH vode, tako da – če trpite za zelo občutljivo kožo – uporaba mehčalca sploh ni potrebna.

Ali se Ecoegg pralna jajčka lahko uporablja za ročno pranje perila?
Seveda. Jajčko za 20 minut namočite v vodo za  pranje, nato pa perilo operate, kot ponavadi. 

Lahko skrajšamo ciklus izpiranja perila?
Ker Ecoegg jajčka ne vsebuje milnih snovi, za seboj skorajda ne pusti nobenih ostankov. Zato je mogoče znatno zmanjšati čas izpiranja, pri čemer prihranimo čas, vodo in elektriko. Nekateri pralni stroji imajo gumb za preskočitev faze izpiranja. Če izpiranja ne morete ustaviti ali skrajšati, to ne bo imelo vpliva na delovanje vaše pralne jajčke, le vode in energije ne boste prihranili.

Je uporaba Ecoegg jajčke varna za uporabo pri občutljivi koži in koži dojenčkov?
Da, saj Ecoegg ne vsebuje nobenih agresivnih kemikalij in je 100% hipoalergen, kar pomeni, da je varen za najobčutljivejšo kožo, celo za kožo otrok in dojenčkov.

Bo uporaba Ecoegg pralne jajčke škodila pralnemu stroju?
Ecoegg jajčka je popolnoma varna za uporabo v vseh pralnih strojih. Izdelana je iz mehke in trpežne gume, ki je sila nežna z vašim strojem.

Ali lahko Ecoegg pralno jajčko uporabljamo pri vseh temperaturah pranja?
Ecoegg jajčka bo delovala odlično pri vseh temperaturah pranja do 60˚C. Dobro bo delovala tudi v hladni vodi. Uporaba pri temperaturah, višjih od 60˚C, ni priporočljiva, saj to znatno skrajša življensko dobo pralnih kroglic

Ali lahko Ecoegg jajčka ostane v stroju med celotnim procesom pranja?
Da. Toda če ima vaš stroj funkcijo sušenja, je treba jajčko pred začetkom sušenja odstraniti, saj bi sušenje lahko skrajšalo življensko dobo pralnih kroglic.

Ali je Ecoegg jajčko treba med pranji osušiti?
Pri večih zaporednih pranjih sušenje ni potrebno. Ob koncu dneva pa je Ecoegg treba pustiti zunaj pralnega stroja, da se osuši.

Kako vem, kdaj je treba Ecoegg jajčki dodati kroglice?
Bodite pozorni na velikost belih kroglic. Ko se skrčijo na približno polovice izvorne velikosti, je treba dodati nove. Prav tako bodite pozorni na pralno moč Ecoegg jajčke. Če peša, je verjetno čas za dodajanje kroglic.

Moj pralni stroj in oblačila imajo čuden vonj?
Po daljši uporabi običajnih pralnih sredstev se v ceveh in špranjah pralnega stroja naberejo različne usedline. Brez rednega čiščenja lahko ti preostanki povzročijo neprijetne vonjave. Običajna pralna sredstva te vonjave prikrijejo. Ecoegg jajčka pa nima močnega vonja, zato  vonjave iz naslag v pralnem stroju pridejo bolj do izraza. V tem primeru je najbolje očistiti pralni stroj (kar je priporočljivo v vsakem primeru, tudi če ni opaznih vonjav)
V ta namen priporočamo ekološki postopek čiščenja: v prazen boben stroja namesto detergent dodajte približno 1 liter belega kisa in stroj zaženite na 90˚C. Postopek bo, glede na količine nabranih ostankov, morda treba večkrat ponoviti. Če bodo vonjave še vztrajale, bo morda potrebno očistiti še odvodne cevi pralnega stroja.

Lahko uporabljam Ecoegg jajčko za pranje občutljivih tkanin?
Lahko, vendar vam priporočamo, da uporabljate vrečko za pranje občutljivih tkanin in pranje na program za občutljivo perilo. Če gre za zelo občutljive in cenjene tkanine, vam priporočamo, da jih raje operete na roke.

Kako dolgo bo Ecoegg jajčka zdržala? 
Zdržala bo približno 720 pranj, kar pomeni okoli 3 leta za povprečno družino (4-5 pranj na teden). Pozor: Število pranj je odvisno od številnih dejavnikov, med drugim od trdote vode, količine perila in dolžine cikla pranja. 720 pranj je zgolj okvirna vrednost.

Lahko Ecoegg jajčko uporabljam z vsemi tipi pralnih strojev?
Seveda. Odlično se obnese tako v strojih z zgornjim in sprednjim nalaganjem. 1 Ecoegg jajčka ponavadi zadostuje za pranje 6 kg perila, kar je povprečna kapaciteta gospodinjskih pralnih strojev. Če pa uporabljate Ecoegg jajčko v stroju z večjo kapaciteto, lahko hkrati uporabite dve pralni jajčki. 
 
Zakaj moja Ecoegg jajčka ne deluje tako dobro, kot sem pričakoval/a?
Preverite naslednje korake:
*poskrbite, da boben pralnega stroja ni prepoln, Ecoegg jajčka namreč potrebuje dovolj prostora, da se lahko giblje med perilom.
*poskrbite, da vaš pralni stroj ni nastavljen na minimalno porabo vode
*Ecoegg jajčka deluje prav tako dobro kot običajni detergenti, a tu in tam, v primeru trdovratnejših madežev, je potrebna pomoč odstranjevalcev madežev. 
*Ecoegg ne vsebuje nobenih agresivnih belil. Če se vam zdi, da vaše bele perilo po pranju ni tako belo, kot bi hoteli, poskusite s kakšnim eko-prijaznim belilom.
Pomembno si je zapomniti, da Ecoegg jajčka ne vsebuje agresivnih kemikalij in je zato ni mogoče primerjati z običajnimi biološkimi pralnimi detergenti, ki lahko vsebujejo toksične kemikalije in belila. Ecoegg jajčka je naravna alternativa, ki je bolj prijazna do okolja, vaše kože in vaše denarnice. 
Pomniti velja tudi količino denarja, ki ga boste prihranili z uporabo Ecoegg. Nepotrebno razsipavanje denarja je, če za vsako enkrat ponošeno oblačilo ali za vsak manjši madež uporabite koktajl toksičnih kemikalij.

Ali lahko skupaj z Ecoegg jajčko uporabljam tablete za mehčanje vode?
Da, saj nimajo nobenega vpliva na delovanje Ecoegg jajčke.


Izdelava: MMstudio
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate z uporabo piškotkov?